Smultron...ställe


De här var mina första smultron för i år, så goda var dem. Dessutom var himlen fult med varma färger så det var jättefint att sitta och mumsa på dem :). Kram på er♥

Hanna Andersson



Jag kom på att jag inte har visat så många bilder från fotograferingen som jag hade med Hanna efter midsommar. Så jag tänkte att jag kunde visa några nu, nästan en månad efter, haha :). kramizar!

Rix FM festival 2011 #3



Liksom Vincent får Christian Walz ett eget inlägg eftersom han är så himla bra! Eller vad tycker ni? Älskar första bilden, så himla härlig :D. Vilken är eran favorit?

Krusbärs stack!



För att det inte bara ska bli konsert bilder de här dagarna, visar jag er några bilder på krusbär :). Jag har faktiskt börjar gilla dem de sista åren, fast jag kan fortfarande inte äta hela. Utan jag suger bara ut det som är inuti, haha :). "Skalet" är lite för surt för min smak... :). Kram på er!

Rix FM Festival 2011 #2


Det kommer nog bli ganska många konsert bilder de här dagarna, hoppas det går bra, haha ;) Någon av er som har varit, var eller ska på Rix FM festival? På de här bilderna ser ni Broken Door och Victorious, väldigt bra båda två :). Ha det bra, puss!

Vinbärs plockaren!



Idag trotsade vi vädret för att plåcka av våra vinbärsbuskar. Inget går ju upp mot mammas hemmgjorda vinbärssaft, mums! Nu tänkte jag sätta mig ner och skriva lite tidsinställda inlägg till er, åker nämligen på en liten husvangs semester på en vecka och sedan direkt vidare upp mot min farmor i Jämtland. Så förutom de inläggen som jag hinner göra nu kommer det nog vara rätt tomt här på bloggen de här två veckorna. Men ni får kicka in då och då och se om det har kommit upp något :). Kram

Rix FM fetival 2011 #1


Rix FM festival var enligt förväntningar, jättebra :). Tänkte visa er bilderna som jag tog, och här är den första artisten som antog scenen, Vincent. Ikväll har jag varit på Veroncia Madio och Erik Hassle det var helt fantastiskt! Veronica var så grymt bra, berättar mer när jag visar er bilderna. Känner att det kommer bli mycket konsertbilder framöver, hahah.... Kram

Fallens dagar, Trollhättan



Nu tänkte jag åka in till Fallens dagar i Trollhättan och lyssna på Rix Fm festival. Kommer säkert vara jättebra :). Kameran följer med, så jag ska försöka ta några bra bilder. Men är inte så säker, måste gå riktigt nära för att få några fina... Kram


Cupcakes

Muffins: 100 g smör,  2 st ekologiska ägg, 1.5 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 2 dl ekologisk mjölk 3%, 1 st citron, skalet, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 nypa salt. Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll med valfri fyllning, se nedan. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Jag gorde mina i en muffisplåt, då behåller de sin fina form. Cream cheese frosting: 60 g mjukt smör, 5 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 msk färskpressad citron, saften,
100 g Philadelphiaost, Några droppar valfri karamellfärg. Gör så här: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt (jag tog vatten). Vispa i Philadelphiaosten. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel te.x.



Gjorde lite cupcakes förut, visst ser de goda ut? Gjorde dem lite extra fina med chokladhjärtan och strössel, och så använde jag mig av mina nya formar :). Kan inte säga att mina erfarenheter för att göra sådana här muffins räcker så långt, men övning ger färdighet, eller hur? Frostningen är grön egentligen, syns inte så bra på bilderna. Jag hoppade över cirtonen i både muffinsen och frostingen, eftersom jag inte hade någon. Tog vanligt vatten i frostnigen istället, bara för att få den lite cremigare. Gick lika bra :).
Puss


Korsring!


Min senaste inköp i smykevärden, en korsring från gina tricot. Var det enda exemplaret kvar i affären så blev jätteglad när jag hittade den :). Fick betala 79 kr för den, men det var de värt. Använde mina två nya speglar som jag köpte igår när jag fotade den, 10 kr var, rena fyndet. Perfekt för sådana här fotograferingar ♥.

Nu ska jag sätta på mig förklädet och baka lite.

GBG bilder och veckan i ord!

Den bästa klockan, eller hur?

Jag har ingen erfarenhet av egobilder, haha ;):


Usch, vad jag har varit dålig på att blogga i veckan, skäms nästan ;). Men kan tyvärr bara skylla på att det är sommar, men det betyder ju också att jag är ute i det fina vädret och inte bara är inne :).

Denna vecka har varit full proppad med härliga saker, måndag var en hel dag vid stranden, tisdag födelsedagsfest för Kajsa, tisdag/onsdag var det Harry Potter premiär som gällde, någon av er som gick på den? Trodde inte jag skulle gå på en premier kl 23.59 någon gång och speciellt inte Harry Potter, haha! Men jag kan avslöja att jag gick mest för grejens skull och inte för filmen :D. Onsdag spenderades med Kajsa och Linnéa. Idag har jag varit i Lidköping med familjen, fick med mig speglar och en ring hem. Tänkte lägga upp det senare...

Här får ni några bilder från dagen i Göteborg, bättre sent än aldrig ♥

Fransk chokladtårta!

Leila Lindholms franska chokladtårta: 150 g smör, 300 g mörk choklad 70 %, 5 st ägg, ekologiska, 2 dl strösocker, 1 st vaniljstång, färsk (jag gjorde med vaniljpulver också, lika bra) 1 nypa flingsalt, 2 dl vetemjöl. Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen och rör det slätt. Vispa ägg, strösocker, salt och frön från urskrapad vaniljstång vitt och luftigt. Sikta ner vetemjölet i äggsmeten. Vänd försiktigt ner chokladsmöret. Fyll smeten i en smord kakform. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Den ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten, annars blir den lätt för smulig. Låt kakan svalna, skär den i bitar och servera med grädde och färska jordgubbar.


Nämnde i ett inlägg att jag skulle göra en fransk chokladtårta, och visst blev den god! Mumsig, riktig krämig och fluffig :). Den är nästan likadan som en kladdkaka fast man gör den på mörk choklad istället, det gör den lite mer porös och krämigare. Fick iaf väldigt bra respons på den, haha :D. Nu har min syster gjort en rabarberpaj som vi ska äta sen, perfekt ♥ Hur har ni det då, något dopp i sjön idag?

Kram

Göteborg...


Vid den här tiden strosar jag nog runt i Göteborg med Erika. Hoppas ni har det lika bra som vi har ♥

Kram

New bag, love it ♥

Min nya väska som jag fyndade i veckan, den gick bara på 149 kr :). Kostade egentligen 300 kr, men fick den för halva priset, hur bra som helst! Älskar färgen dessutom, somrig och härlig. Perfekt till converse, ett linne och ett bar slitna jeansshorts, lovely! Lägg märket till mitt nya linne också, 149 kr på lindex ♥ Kommer absolut bli en av mina favoriter i garderoben.
Har haft en toppendag i Göteborg, ni får ha en trevlig kväll, Puss!

40 kg färska havskräftor!


Händelserik dag, känns det som... Snart ska jag iväg och städa hos mormor. Sen ska jag fotografera syster min nere vid sjön, om solen lyckas hålla sig borta så länge. Ska försöka mig på att baka en franska chokladkaka till kvällen, lyckas jag får ni se den på bild ;).

På bilden ser ni kräftorna som vi åt i onsdags, årets första kräftskiva en onsdagskväll i juli. Nästan en månad för tidig, men jag klagar inte :). Och jag är dessutom väldigt stolt över mig själv, tror jag lyckades skala minst 10 kräftor alldeles själv, hahaha =D.

En snabb sammanfattning!

Har äntligen målat klart våran altan här hemma, fick det som ett litet extra jobb när jag inte har ett riktigt sommarjobb:). Väldigt bra! Annars så åkte jag in till överby idag och handlade lite förut, fick med mig lite smink, örhängen och en väska hem. Tänkte visa er väskan imorgon om jag hinner, en riktig sommarfärg är det ;).

Bilder på de första kräftorna kommer imorgon...

Love ♡

Körsbär på taket, igen...

 

Jag och Moa gjorde den årliga körsbärsplockningen förut. Och lika gott som alltid var det ;). Hur är det mer er, har ni ätit några körsbär i år? Vi har faktiskt fått några på vårat bigaråträd också, har inte hänt på många år...

Ikväll ska vi ner till min mosters stuga och äta kräfftor, mums. Även om det är mitt på sommeren, haha :).

Mini mini glassar


Åt precis upp värdens minsta glasstrut tror jag... Har ni sett någon mindre eller sötare? Mamma köpte dem på ica och vi fick verkligen en chock när vi plockade upp dem, haha :). Men egentligen är de perfekta, väldigt bra om man bara vill ha något litet ;).

Puss

Sommar kvällar!

Kvällen på sjön var jättehärlig. Testade mitt nya objektiv lite mer och jag kan bara säga att jag älskar det. Bjuder er på några snabbt tagna bilder nu på kvällen, haha :). Ska ta och sätta mig och kolla på det morden i midsommer nu. Brukar egentligen inte vara förtjust i deckarfilmer, det vet alla som känner mig, haha :). Men just engelska deckare hör verkligen sommaren till.

Kram på er

Hästarna i staden!



De två bästa hästarna i staden. Nu drar vi ut på sjön i sommar vädret, love! Älskar dig syster min♥

Kram

Sommar låt ♥



Lova mig att ni lyssnar på den här låten, fastnade för den första gången jag hörde den. Man kan inte sluta vara glad när man hör den, hela mitt ansikte spricker upp när jag hör den, haha! Barnsligt jag vet, men så bra är det. Sommar och Glädje på HÖG nivå ♥

Kramizar

Belgiska våfflor

2 st ekologiska ägg, 125 g smör, 2.5 dl mjölk 3 %, 2 dl vatten, 12 g färsk jäst, 0.5 tsk salt, 0.75 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 6.75 6.75 dl vetemjöl. Gör så här: 1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna). 2. Smält smöret. 3. Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader. 4. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. 5. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet. 6. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke. 7. Vänd försiktigt ner i smeten och låt vila i cirka 20 minuter. 8. Värm våffeljärnet. 9. Pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3–5 minuter

 


Det blev inget med baket förut, men jag gjorde belgiska våfflor istället, lika gott :). Har ätit det förut men aldrig gjort det själv, men de blev jättegoda. Glas och frysta bär blev pricken över i:t! Lova mig att ni gör de här våfflorna någon gång i sommar, ni kommer inte göra några andra våfflor efter det, mums!

Kram

Bilder med 50mm 1.8

 

Bara några få bilder som jag har tagit i helgen med 50mm 1.8. Gjorde en snabb redigering på alla så titta inte mycket på den, utan kolla istället på ljuset och skärpedjupet bl.a. Underbart, säger jag bara ♥. Tänkte vissa er mer bilder från helgen någon dag i veckan som sagt :).

Kram

AF-S Nikkor 50mm 1:1.8G



Jag har inte sagt någonting här på bloggen förrän i fredags, då kunde jag inte hålla mig :). Det var den här jag var och hämtade i fredags. Mitt alldeles egna 50mm 1.8 objektiv, jag är fortfarande alldeles kär i det. Så himla bra, jag ska visa er några bilder som jag har tagit så kommer ni förstå varför ♥. Ljuset är helt fantastiskt och bländaren vill jag bara bada i, så underbart bra!

Kärlek till er♡

God morgon!

Vaknade vid elva, och satte på duschen vid halv två. Känner att det kommer bli en riktig hemma dag, men härligt är det :). Helgen har varit toppen, tog massor av bilder så jag lägger nog upp några här i veckan. Just nu sitter jag och kollar runt på recept, kliar i fingrarna av att få baka men vet inte vad! Jag ska iaf ta och fota det som jag hämtade i fredags. Har hunnit använda det över helgen och jag älskar det...

Kram

I'am happy!

Fick just ett sms som jag har längtat efter i nästan en vecka nu, hihi! Är jätteglad, funderar på om jag ska åka in till posten och hämta det... Kommer nog bli så, kan inte vänta tills vi åker. Aa, jag och min familj åker nog ner till kusten över helgen och campar lite. Har inte sagt något eftersom det inte har varit helt klart :). Kommer bli skönt att komma hemmifrån lite, och se lite annat, haha!

Nee, nu drar jag och hämtar det!!

Kram

RSS 2.0