Belgiska våfflor

2 st ekologiska ägg, 125 g smör, 2.5 dl mjölk 3 %, 2 dl vatten, 12 g färsk jäst, 0.5 tsk salt, 0.75 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 6.75 6.75 dl vetemjöl. Gör så här: 1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna). 2. Smält smöret. 3. Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader. 4. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. 5. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet. 6. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke. 7. Vänd försiktigt ner i smeten och låt vila i cirka 20 minuter. 8. Värm våffeljärnet. 9. Pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3–5 minuter

 


Det blev inget med baket förut, men jag gjorde belgiska våfflor istället, lika gott :). Har ätit det förut men aldrig gjort det själv, men de blev jättegoda. Glas och frysta bär blev pricken över i:t! Lova mig att ni gör de här våfflorna någon gång i sommar, ni kommer inte göra några andra våfflor efter det, mums!

Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0