Fransk chokladtårta!

Leila Lindholms franska chokladtårta: 150 g smör, 300 g mörk choklad 70 %, 5 st ägg, ekologiska, 2 dl strösocker, 1 st vaniljstång, färsk (jag gjorde med vaniljpulver också, lika bra) 1 nypa flingsalt, 2 dl vetemjöl. Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen och rör det slätt. Vispa ägg, strösocker, salt och frön från urskrapad vaniljstång vitt och luftigt. Sikta ner vetemjölet i äggsmeten. Vänd försiktigt ner chokladsmöret. Fyll smeten i en smord kakform. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Den ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten, annars blir den lätt för smulig. Låt kakan svalna, skär den i bitar och servera med grädde och färska jordgubbar.


Nämnde i ett inlägg att jag skulle göra en fransk chokladtårta, och visst blev den god! Mumsig, riktig krämig och fluffig :). Den är nästan likadan som en kladdkaka fast man gör den på mörk choklad istället, det gör den lite mer porös och krämigare. Fick iaf väldigt bra respons på den, haha :D. Nu har min syster gjort en rabarberpaj som vi ska äta sen, perfekt ♥ Hur har ni det då, något dopp i sjön idag?

Kram

Kommentarer
Postat av: Petra

Shit va go den såg ut då!

Följa varandra på bloglovin?

2011-07-14 @ 00:24:46
URL: http://stealtomorrow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0