Cupcakes

Muffins: 100 g smör,  2 st ekologiska ägg, 1.5 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 2 dl ekologisk mjölk 3%, 1 st citron, skalet, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 nypa salt. Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll med valfri fyllning, se nedan. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Jag gorde mina i en muffisplåt, då behåller de sin fina form. Cream cheese frosting: 60 g mjukt smör, 5 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 msk färskpressad citron, saften,
100 g Philadelphiaost, Några droppar valfri karamellfärg. Gör så här: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt (jag tog vatten). Vispa i Philadelphiaosten. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel te.x.



Gjorde lite cupcakes förut, visst ser de goda ut? Gjorde dem lite extra fina med chokladhjärtan och strössel, och så använde jag mig av mina nya formar :). Kan inte säga att mina erfarenheter för att göra sådana här muffins räcker så långt, men övning ger färdighet, eller hur? Frostningen är grön egentligen, syns inte så bra på bilderna. Jag hoppade över cirtonen i både muffinsen och frostingen, eftersom jag inte hade någon. Tog vanligt vatten i frostnigen istället, bara för att få den lite cremigare. Gick lika bra :).
Puss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0