Spröda snittar med rabarber, perfekt i picknickkorgen



Idag tog jag mig tid för att baka några riktigt goda sommarkakor, spröda snittar med rabarber. Riktigt goda små kakor, den söta kakan och de syrliga rabarberna ger en härlig smak. Ett tips att ha med i picknickkorgen i sommar, kommer passa perfekt. Fick även användning av min nya emalj bunke från Leilas General Store, älskar den! Lägger ut receptet, eftersom jag tycker att ni verkligen ska pröva dessa sockersöta delikatesser ;).

Spröda snittar med rabarber, ca 30 stycken.

200 g smör
1 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg

3 dl rabarber i små bitar
2 tsk potatismjöl
2 msk socker

1 dl florsocker
2 tsk vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Knoda snabbt samman matfett, socker, vetemjöl och bakpulver till en smulig massa. Tillsätt sist ägget och arbeta snabbt samman till en deg. Dela degen i tre jämnstora bitar. Rulla ut varje bit till en plåtlång längd, och lägg den på en pappersklädd plåt. Tryck en fördjupning längst med mitten av varje. Lägg rabarber bitar i en plastpåse och tillsätt potatismjöl och socker. Skaka lätt och fördela fyllningen i mitten på längderna. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Skär upp i sneda snittar, medan den fortfarande är varm. På så vis blir det lättare att få till jämna och fina kakor. Blanda samman florsocker och vatten till en slät glasyr och ringla över kakorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0